sfanta-maria-logo
logo-sf-mobile
Analize disponibile

Dublu test

Pret analiza

130 Lei

Dublu test  - se efectuează între săptămânile 08-13 de sarcină şi permite obţinerea de informaţii despre starea fătului.

Dublu test presupune determinarea markerilor serici PAPP-A şi free beta HCG care se modifică semnificativ în cazul în care fătul este afectat de anumite anomalii congenitale (Sindrom Down, Trisomie 18 sau 13).

Valorile obţinute se introduc într-un program special, alături de alte date: vârsta mamei (riscul creşte peste 35 de ani), măsurătorile echografice (lungime craniocaudală şi translucență nucală), greutatea maternă, sarcină spontană sau obţinută prin reproducere asistată, existenţa unei sarcini anterioare cu Sindrom Down, statusul de fumătoare/nefumătoare al mamei şi prezenţa sau nu a diabetului zaharat matern.

Softul calculează un multiplu de mediană(MoM) pentru fiecare marker, luând în calcul toate datele menţionate şi stabileşte un risc estimativ al sarcinii de a fi afectată de sindromul Down, trisomia 18 sau trisomia 13.

Un risc mai mare sau egal cu 1:250 trebuie investigat suplimentar pentru a stabili dacă fătul este afectat sau nu de Sindromul Down.

 

Aproape de tine, când ai nevoie

peste 25000 de analize efectuate lunar