Cautare rapida
Lista analize disponibile
Acestea sunt analizele gata de printare.
Pret total: 0 Lei
Va asteptam.
Pret total
0 LeiGripa sezoniera este data de virusul gripal uman, un virus ce afecteaza tractul respirator inferior: nasul, sinusurile, gatul, plamanii si urechea medie. Populatia se poate feri de acest virus prin vaccinare. Boala apare cel mai frecvent in lunile de iarna, la persoanele cu stare generala proasta si se manifesta prin febra, frison, cefalee, oboseala, tuse, dureri musculare si articulare. Formele severe, cu complicatii si chiar deces apar la varstnici, copii si pesoane cu boli cronice.
Cateva sfaturi pentru o gripa usoara
Foarte putini dintre noi pot scapa de raceala sau gripa in anotimpul rece.Apar cel putin doua episoade pe an caracterizate de febra sau tuse productiva.
Suntem tentati sa facem o serie de greseli atunci cand suntem bolnavi sau extenuati de boala. Ce ar trebui sa evitam:
- Nu va grabiti sa luati antibiotice. Antibioticele sunt destul de agresive, distrugand flora microbiana care ne protejeaza organismul, plus ca virusurile nu raspund la aceasta medicatie. Ele ar trebui administrate atunci cand intervin complicatiile.
- Nu va tratati “dupa ureche”, nu sunteti medici si nu puteti pune bolii diagnosticul corect. Automedicatia este foarte periculoasa. Nu puteti aprecia care sunt complicatiile ce pot aparea in urma unei gripe, indiferent ca pot fi bronsite, sinuzite sau amigdalite.
- Izolati-va de restul familiei, in cazul in care aveti aceasta posibilitate. Pacientul ar trebui sa aiba cat mai putine contacte cu alti membrii ai familiei. Trebuie, de asemenea, sa foloseasca ustensile de unica folosinta pentru masa precum si prosoape pentru fata si maini de uz, exclusiv, personal.
Oana Bran, medic specialist medicina de familie, Anima Nusco Tower